Ouderavond 'Mijn kind online' › MEE Drenthe

Ouderavond 'Mijn kind online'

MEE Drenthe en WelzijnMensenWerk organiseren samen een ouderavond over jongeren, gamen en social media 'Mijn kind online'. Hierbij nodigen we u van harte uit op dinsdag 21 november 2017. De avond begint om 19.30 uur, locatie Weerdstraat 78 in Meppel (bij de Molen). De toegang is gratis.

Thema

Jongeren groeien op met online media en het is ook voor hen niet meer dan normaal dat er altijd internet beschikbaar is. Je kunt van alles vinden op internet en er zit geen sluitingstijd op. Jongeren zit vaak zoveel tijd op social media, kijken series of gamen dat ze grip op hun leven verliezen. School en werk, maar ook sociale contacten kunnen daaronder lijden. Ze zijn prikkelbaar door slaaptekort en zonderen zich voor de gebeurtenissen in de ‘echte’ wereld. Als ouders kun je je daar enorm zorgen over maken.

Welzijn Mensenwerk en MEE Drenthe organiseren een informatieve avond voor belangstellende ouders over dit onderwerp. Inez Zwiers van VNN zal inhoudelijk het programma verzorgen. Daarin zal ook aandacht zijn voor kinderen/jongeren met een beperking (licht verstandelijke beperking of autisme) en specifieke handvaten hierbij.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Welkom
  • Inhoudelijk gedeelte
  • Pauze
  • Interactief gedeelte
  • Afsluiting

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Zou u daarom het formulier willen invullen?

Aanmelden Ouderavond 'Mijn kind online'