Moeilijk voor te stellen hoe iemand met autisme de wereld beleeft › MEE Drenthe

Moeilijk voor te stellen hoe iemand met autisme de wereld beleeft

Mirjam, cliëntadviseur Welzijn over de basistraining Autisme

“Tijdens mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening heb ik stage gelopen bij MEE Drenthe in Assen. Ik heb toen kennisgemaakt met mensen met autisme. Intern hebben we toen ook een training gehad. Dus dacht ik in eerste instantie dat ik nu niet mee zou doen aan de training. Ik zou het tenslotte allemaal moeten weten, toch? Echter, ik vond het wel belangrijk om samen met mijn andere collega’s de training te volgen, zodat we zouden beschikken over dezelfde informatie. In het kader van een opfriscursus heb ik me toen toch aangemeld. Verassend was het dan ook dat ik vanaf de eerste bijeenkomst al dacht: hé, dat is nieuw, dat was ik vergeten, dat is ook zo. Verder viel me vooral op dat ik ondanks de kennis die ik tot me nam nog steeds moeite had met me werkelijk kunnen voorstellen hoe iemand met autisme de wereld beleeft. Ik vond het een waardevolle training en heb er, opnieuw, veel van geleerd.  

Wat ik ook erg fijn vond was dat de Wmo-consulenten van de gemeente ook deelnamen aan deze training. Wij werken veel met hen samen en ook hiervoor geldt dat we nu over dezelfde informatie beschikken. Dat maakt de samenwerking alleen maar beter.  

Praktiijkervaring is belangrijk

Wat de trainers betreft heb ik gemerkt dat zij over veel praktijkervaring beschikken. Deze voorbeelden uit de praktijk werken erg verhelderend. Zij konden bovendien erg goed aansluiten bij ieders werkveld zodat iedereen zijn ei kwijt kon. Het waren zinvolle en bovendien gezellige trainingsdagen. Bedankt!"