Uitnodiging Symposium LVB en schuldenproblematiek › MEE Drenthe

Uitnodiging Symposium LVB en schuldenproblematiek

24 april 2017

MEE NL organiseert op 20 juni een symposium over schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking en hoe we deze kunnen voorkomen en verminderen. Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld en duurt het vaak lang voordat problemen zichtbaar worden. En als deze mensen in een schuldhulptraject komen, leidt dit vaak niet tot duurzame oplossingen. Dat kan beter!

Symposium LVB en schuldenproblematiek

Tijdens deze bijeenkomst leggen we een verbinding tussen onderzoek naar de bovenbeschreven problematiek en bestaande goede praktijkvoorbeelden.

Onderzoekers presenteren resultaten van onderzoek naar schuldenproblemen bij LVB ’ers. Initiatiefnemers van projecten nemen u mee met hun praktijkervaringen bij de aanpak van deze problematiek. Daar waar de effecten van projecten zijn gemeten worden onderzoek en praktijk met elkaar verbonden. Uiteraard is uw inbreng ook meer dan welkom. Wij hopen op een informatieve én inspirerende middag.

Voor wie?

Professionals en beleidsmakers in het sociale domein, die financiële problemen bij jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking willen voorkomen.

Wanneer?

Dinsdag 20 juni van 14 tot 17 uur. Voor opgave en meer informatie klik hier.

Waar?

Bij MEE NL, Koningin Wilhelminalaan 3 te Utrecht.