MEE werkt mee aan TV-programma Kitchen Impossible › MEE Drenthe

MEE werkt mee aan TV-programma Kitchen Impossible

15 september 2016

Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan. En dat terwijl het hebben van een baan zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. MEE NL heeft daarom - evenals zorgorganisatie Philadelphia - ja gezegd op de vraag van televisieproducent Vincent TV Producties om mee te werken aan een televisieserie waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca. 

De TV-serie ‘Kitchen Impossible’ laat zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. In acht afleveringen leidt chef Robert Kranenborg acht jonge mensen met diverse beperkingen op voor een reguliere baan in de horeca. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef. Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven.

Daniëlle (31) is één van die deelnemers. Deze intelligente vrouw is heel klein en zit vaak in een rolstoel, hierdoor denken mensen vaak dat ze ook verstandelijk beperkt is. Ze ziet dit als oorzaak waarom het haar tot nu toe niet gelukt is om een reguliere baan te vinden.

Angelika Herben, programmamanager participatie en arbeid en namens MEE NL betrokken bij de serie, legt uit waarom MEE aan het programma meewerkt: “We willen aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.”

Kitchen Impossible vanaf eind november wekelijks te zien op Net 5.