Kinderen krijgen, een recht? › MEE Drenthe

Kinderen krijgen, een recht?

26 januari 2017

Heb je ook de aflevering van Nieuwsuur gezien afgelopen zondag? Daar vertelde oud-kinderrechter Cees de Groot over het wetsvoorstel dat hij heeft geschreven. Hij zegt daarin dat de rechter tijdelijk anticonceptie verplicht moet kunnen opleggen aan kwetsbare mensen die niet voor hun kind kunnen zorgen. Of zelfs een gevaar voor hun (ongeboren) kind kunnen vormen.

Een gevoelig onderwerp waar je niet zomaar over uitgesproken bent. Bij MEE Drenthe komen we steeds vaker de vraag tegen van mensen met een beperking die een kinderwens hebben. Vaak al op jonge leeftijd. En we merken ook vaak dat de professionals het moeilijk vinden om dit met de (toekomstige) ouders te bespreken en te begeleiden. Vaak is er twijfel of de ouder het kind veilig kan opvoeden.

Om kwetsbare mensen met een kinderwens goed te kunnen begeleiden, hebben we ons aanbod voor professionals uitgebreid met een drietal trainingen die kunnen helpen in het proces van begeleiden bij een kinderwens en zwangerschap en voorbereiden op het ouderschap.

We kunnen kwetsbare mensen met een kinderwens ondersteunen bij het maken van een verantwoorde keuze. Door te laten zien wat ouderschap voor gevolgen heeft voor hun toekomstig leven en dat van een kind. We kunnen hiervoor onze oefenpop inzetten, waarmee je kunt ‘oefenen’ als ouders. Ook wanneer een vrouw zwanger is kunnen we begeleiding bieden door haar en haar eventuele partner goed voor te bereiden op bevalling en ouderschap.

Meer informatie en contact

Klik hier voor meer informatie over de trainingen. Je kunt ook gerust bellen voor meer informatie, T 0592 30 39 99.