Autismevriendelijkheidsprijs 2017 uitgereikt aan Joke ten Dam van MEE Drenthe › MEE Drenthe

Autismevriendelijkheidsprijs 2017 uitgereikt aan Joke ten Dam van MEE Drenthe

03 april 2017

Op zondag 2 april (Wereld Autisme Dag) heeft Joke ten Dam, consulent Autisme bij MEE Drenthe en eigenaar van Praktijk Coaching Begeleiding Autisme, de Autismevriendelijkheidsprijs 2017 uitgereikt gekregen in het Papageno Huis in Laren.

De Autismevriendelijkheidsprijzen worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de NVA (Nederlandse Vereniging van Autisme) en is bedoeld voor mensen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor autisme. De prijs is een blijk van waardering en een steuntje in de rug voor de winnaars die zich onvermoeibaar en met een zeer positieve instelling inzetten om de wereld voor mensen met autisme leefbaarder en plezieriger te maken.

Joke ten Dam ontvangt de Autismevriendelijkheidsprijs 2017 vanwege haar gedrevenheid en vastberadenheid om op te komen voor mensen met autisme in het bijzonder.

Een collega van MEE Drenthe nomineerde Joke ten Dam, waarbij hij o.a. het volgende over haar schreef: “Het mooie aan Joke is dat zij autisme lijkt te begrijpen, erg goed kan aansluiten bij alle verschillende mensen en alle verschillende problematieken die kunnen ontstaan door autisme, maar ook goed in staat is om het op een manier uit te leggen waardoor mensen zonder autisme ook heel goed begrijpen wat het autisme voor die persoon specifiek betekent”. En: “Vooral haar gedrevenheid en vastberadenheid om op te komen voor mensen met autisme is bijzonder. Zo heeft zij naast het werk bij MEE Drenthe haar eigen begeleidingsbureau speciaal voor begeleiding aan mensen met autisme, is zij de drijvende kracht achter het opzetten van het Autismecafé Assen en heeft ze veel kennis van vroegtijdige signalering van ASS-problematiek.”

MEE Drenthe heeft, mede dankzij, Joke specifieke kennis op het gebied van autisme en maakt deel uit van het Autisme Netwerk Drenthe.