Workshop Herkennen van mensen met een licht verstandelijke beperking › MEE Drenthe

Workshop Herkennen van mensen met een licht verstandelijke beperking

Als vrijwilliger heb je vaak te maken met mensen met een beperking, zoals een licht verstandelijke beperking. Of met kinderen of juist ouders die een licht verstandelijke beperking hebben. De beperking valt niet altijd (direct) op. De meeste mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen zich redelijk goed uitdrukken en ook aan hun uiterlijk valt niets bijzonders te zien. Daarbij zijn ze vaak goed in het verbergen van hun beperking.

Locatie & tijd

  • Ontmoetingscentrum De Boerhoorn
  • 16 maart 2017 19:30 - 21:30

Investering

  • Geen

Waarom is herkenning wel belangrijk?

Als mensen met een licht verstandelijke beperking moeten opboksen tegen te hoge verwachtingen en eisen van de omgeving, veroorzaakt dat stress of problemen in communicatie en gedrag. Zoals onbegrip, niet nakomen van afspraken, onjuist ingevulde formulieren of een woedeaanval. Dit is meestal geen kwestie van onwil, maar van onvermogen. Om iedereen volwaardig mee te kunnen laten doen in de samenleving is het van belang dat je als vrijwilliger meer weet over de doelgroep waar mee je te maken hebt. Hoe herken je iemand met een beperking? Hoe kun je mensen met een beperking zo goed mogelijk ondersteunen bij de activiteiten en werkzaamheden?

De training wordt gegeven door Wouter Dirk de Jong van MEE Drenthe. Je kunt je opgeven voor maandag 13 maart via steunpuntvrijwilligers@welzijndewolde.nl