Werken met de oefenpop › MEE Drenthe

Werken met de oefenpop

Je leert hoe en wanneer je de oefenpop kunt gebruiken, wanneer jouw cliënt een kinderwens heeft of (onverwacht) zwanger is.

Locatie & tijd

  • Kantoor MEE Drenthe, Eemland 3 Assen

Aantal deelnemers

  • Maximaal 8 deelnemers

Investering

  • € 125,00 per deelnemer

Zoekt u naar een geschikt instrument om in te zetten bij de begeleiding van een cliënt met een kinderwens of zwangerschap? De oefenpop is een geschikt hulpmiddel en kan gebruikt worden bij het bespreekbaar maken van een kinderwens en bij het confronteren van de cliënt met de gevolgen van de beperking voor mogelijk ouderschap. Ook kan de oefenpop ingezet worden tijdens het begeleiden bij een zwangerschap.

Werken met de oefenpop is een ervaringsgerichte manier van leren. De oefenpop kan de cliënt helpen een keuze te maken bij een kinderwens. En kan de cliënt tijdens de zwangerschap helpen voor te bereiden op het ouderschap. In deze training leer je werken met de oefenpop. Je krijgt een instructie voor en achtergrondinformatie over het gebruik van de oefenpop. Tijdens de training is gelegenheid voor het bespreken van casuïstiek.

Voor wie

Medewerkers van organisatie werken met mensen met een verstandelijke beperking en kinderwens of zwanger zijn en een oefenpop willen inzetten bij de begeleiding hiervan.

Aanmelding Training Werken met de oefenpop