Bespreekbaar maken van seksualiteit › MEE Drenthe

Bespreekbaar maken van seksualiteit

In deze training wordt theoretische informatie geboden en komen verhelderende situaties uit de praktijk aan de orde. De deelnemers krijgen uitleg over en worden getraind in het gebruiken van het werkboek ‘Profiel Seksueel Bewustzijn’, een effectieve methodiek voor het bespreekbaar maken van dit onderwerp. De medewerker vergroot zijn kennis over seksualiteitsbeleving bij mensen met een beperking en leert dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Locatie & tijd

  • Kantoor MEE Drenthe in Assen
  • 19 september 2017 09:00 - 16:00

Aantal deelnemers

  • Maximaal 10 deelnemers

Investering

  • € 295,00 per deelnemer, inclusief lunch, exclusief PSB boek á € 75,00

Vaak ervaren professionals problemen in het bespreekbaar maken van het thema seksualiteit. Hoe praat ik met mijn cliënt over seksualiteit? Welke voorlichtingsmaterialen en hulpmiddelen kan ik gebruiken in een voorlichtingsgesprek? Hoe ga ik om met seksueel overschrijdend gedrag? Wat moet ik doen als ik zorgen heb over seksueel misbruik?

Voor wie

Medewerkers van organisaties die seksualiteit met hun client bespreekbaar willen maken.

Doel

De medewerker vergroot zijn kennis over seksualiteitsbeleving bij mensen met een beperking en leert dit onderwerp bespreekbaar te maken. 

Incompany

Deze training kan ook incompany gegeven worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEE Drenthe, T 0592 30 39 99.

Aanmelding Training Bespreekbaar maken van seksualiteit