Begeleiden bij zwangerschap › MEE Drenthe

Begeleiden bij zwangerschap

Wat doe jij als jouw cliënt vertelt dat ze zwanger is, terwijl jij je zorgen maakt of ze het ouderschap wel aan kan? Betrek jij haar eventuele partner en het netwerk hierbij? Hoe kun je jouw cliënt het beste ondersteunen en begeleiden op weg naar de bevalling en ouderschap?

Locatie & tijd

  • Kantoor MEE Drenthe, Eemland 3 Assen
  • 10 oktober 2017 09:00 - 16:00

Aantal deelnemers

  • Maximaal 10 deelnemers

Investering

  • € 295,00 per deelnemer, inclusief lunch

In deze training leer je hoe je jouw cliënt die zwanger is het beste kunt begeleiden. Je helpt jouw cliënt om eventueel samen met haar partner / netwerk een reëel beeld te krijgen van het aankomend ouderschap. In de training bespreken we verschillende interventies en methoden, de succesfactoren en risico’s. Je leert hoe het netwerk een rol kan spelen in de ondersteuning bij het ouderschap.

Voor wie

Medewerkers van organisaties die mensen met een verstandelijk beperking begeleiden bij een zwangerschap. Bijvoorbeeld verloskundigen, zorgaanbieders, (praktijkondersteuners van) huisartsen etc.

Doel

Deelnemers zijn zich meer bewust van hun visie en attitude ten aanzien van zwangerschap en mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben meer kennis over methoden en interventies die men kan gebruiken bij de begeleiding van hun cliënten die zwanger zijn. Deelnemers hebben meer inzicht in het begeleiden en voorbereiden op ouderschap en hiervoor tools en vaardigheden aangereikt gekregen.

Incompany

Deze training kan ook incompany gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEE Drenthe, T 0592 30 39 99.

Aanmelding Training Begeleiden bij zwangerschap