Begeleiden bij een kinderwens › MEE Drenthe

Begeleiden bij een kinderwens

Je verdiept je in de visie van de organisatie met betrekking tot het thema ‘kinderwens’. Je krijgt inzicht in jouw eigen dilemma’s en valkuilen en leert het onderwerp bespreekbaar te maken met jouw cliënt. We geven informatie over verschillenden methoden, waaronder werken met oefenpop.

Locatie & tijd

  • Kantoor MEE Drenthe, Eemland 3 Assen

Aantal deelnemers

  • Maximaal 10 deelnemers

Investering

  • € 295 per deelnemers, inclusief lunch

Wat doe jij als jouw cliënt vertelt over haar kinderwens? Hoe betrek jij haar partner en het netwerk hierbij? Welke materialen kan je gebruiken tijdens de voorlichting en voorbereiding op de komst van het kind. Wat doe jij als jijzelf of het netwerk niet achter de komst van een kind staat?

Het is belangrijk om mensen met een licht verstandelijke beperking zo goed mogelijk te begeleiden wanneer zij een kinderwens hebben. In de training wordt theoretische informatie geboden en worden praktijkervaringen gedeeld en besproken. Er wordt geoefend met methodes die ondersteunend zijn bij het bespreken van het onderwerp ‘Kinderwens’ met de cliënt.

Voor wie

Medewerkers van organisaties die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking die een kinderwens hebben.

Doel

De medewerker verdiept zich in de visie van de organisatie met betrekking tot het thema ‘kinderwens’. Hij krijgt inzicht in zijn eigen dilemma’s en valkuilen en leert het onderwerp bespreekbaar te maken bij de cliënt.

Incompany

Deze training kan ook incompany gegeven worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEE Drenthe, T 0592 30 39 99.

Aanmelding Training Begeleiden bij een kinderwens