Basistraining Licht Verstandelijke Beperking › MEE Drenthe

Basistraining Licht Verstandelijke Beperking

Kenmerken, oorzaken en gevolgen van een licht verstandelijke beperking worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken. Je leert over de ontwikkeling van mensen met een licht verstandelijke beperking en welke problemen zij ervaren in de verschillende levensgebieden. Er is veel aandacht voor gespreksvaardigheden en je krijgt praktische tips en tools voor de omgang met mensen met een licht verstandelijke beperking.

Locatie & tijd

  • Kantoor MEE Drenthe, Eemland 3 Assen

Aantal deelnemers

  • Maximaal 15 deelnemers

Investering

  • € 295,00 per deelnemer, inclusief lunch

Voor wie

Deze training is speciaal bedoeld voor medewerkers van organisaties die te maken hebben met mensen met een LVB. Zoals bijvoorbeeld medewerkers van een gemeente, loketmedewerkers, medewerkers van woningbouwcorporaties, thuiszorginstellingen, fysiotherapeuten, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, vrijwilligers, leerplichtambtenaren en politie.

Doel

De medewerker heeft meer kennis over de kenmerken, oorzaken en de ontwikkeling van mensen met een LVB. De medewerker weet welke (gespreks-)vaardigheden hij nodig heeft in het contact met mensen met een LVB. De medewerkers weet hoe hij het netwerk kan betrekken. De medewerker heeft meer informatie over de sociale kaart.

Incompany

Deze training kan ook incompany gegeven worden. Neem voor meer informatie contact op met MEE Drenthe.

Tijdens de training heb ik me voor het eerst gerealiseerd dat er een enorm verschil kan zijn tussen het cognitieve en het emotionele niveau

Aanmelding Basistraining LVB