Lotgenotengroep Partners Autisme › MEE Drenthe

Lotgenotengroep Partners Autisme

Samenleven met een partner met autisme kan moeilijk zijn. Vaak kunnen de partners met niemand praten over de specifieke problemen in hun relatie en voelen zij zich in veel opzichten ook niet begrepen door hun omgeving. Ook is er bij hen niet altijd sprake van goede ondersteuning of begeleiding.

Locatie & tijd

  • Emmen, locatie volgt

Aantal deelnemers

  • Maximaal 14 deelnemers

Investering

  • Gratis

Lotgenotencontact kan een goede ondersteuning bieden in het proces van erkennen en herkennen, als je met autisme in de relatie te maken hebt. Je ontmoet andere partners van mensen met autisme bij wie je steun en begrip kunt vinden. En met wie je je ervaringen kunt delen. Mocht tijdens de bijeenkomsten blijken dat er een individueel traject nodig is, dan kan dit als vervolg ingezet worden.

De lotgenotengroep komt 5 keer bij elkaar. Uiteraard kan de groep zelfstandig verder gaan, wanneer deze behoefte er blijkt te zijn. Naast het uitwisselen van ervaringen en het aanreiken van praktische handvatten, praten we ook met elkaar over de kenmerken van autisme en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

De lotgenotengroep start in november in Emmen. Heeft u belangstelling? Geef u dan op door het onderstaande formulier in te vullen. Omdat de gemeente Emmen dit mogelijk maakt, zijn er voor deelnemers geen kosten aan verbonden.

Aanmelding Lotgenotengroep Partners Autisme