Herkennen van en omgaan met een beperking voor vrijwilligers › MEE Drenthe

Herkennen van en omgaan met een beperking voor vrijwilligers

In de gemeente Emmen zetten heel veel mensen zich vrijwillig in voor hun buurt en buurtbewoners. Dat kan op heel veel manieren. Van meedraaien in een buurthuis tot het leveren van een bijdrage aan een sportvereniging. Dan kom je wellicht als vrijwilliger regelmatig in contact met iemand met een beperking. En heel vaak is dat aan de buitenkant niet te zien.

Locatie & tijd

  • Op locatie

Aantal deelnemers

  • Maximaal 12 deelnemers

Investering

  • Gratis

Wat is een lichte verstandelijke beperking? Of hoe herken je iemand met autisme? En hoe kun je het beste omgaan met iemand met een beperking? In deze training krijg je veel informatie over de meest voorkomende beperkingen zoals een licht verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. En er is veel aandacht voor gespreksvaardigheden. We geven praktische tips en tools in het omgaan met mensen met een beperking.

De training bestaat uit een dagdeel (ochtend of middag) en wordt in overleg gegeven bij uw organisatie. De maximale groepsgrootte is 12 personen. Omdat de gemeente Emmen dit mogelijk maakt, zijn er voor deelnemers geen kosten aan verbonden.

Belangstelling? Neem dan contact op met Wouter Dirk de Jong, coördinator trainingen. Telefoon 0592 30 39 99 of via e-mail w.d.dejong@meedrenthe.nl.