Organisaties › MEE Drenthe

Organisaties

MEE Drenthe is er ook voor medewerkers van organisaties die te maken hebben met mensen met een beperking. Wij weten als geen ander hoe we om moeten gaan met mensen met een beperking. En deze expertise delen we graag met anderen, met als doel om te bereiken dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in onze maatschappij.

De zorg in Nederland is anders georganiseerd, de druk op bedrijven om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen neemt toe, scholen hebben de opdracht gekregen om passend onderwijs te bieden en ouderen blijven langer zelfstandig wonen.

Hierdoor krijgt iedereen te maken met kwetsbare mensen, ouderen en mensen met een beperking. Het is niet altijd eenvoudig om met deze mensen om te gaan, hun hulpvraag te begrijpen, hun beperking te herkennen of ervoor te zorgen dat mensen met een beperking een plek in uw organisatie kunnen krijgen.

U kunt ons inschakelen om uw dienstverlening aan kwetsbare mensen met een beperking te verbeteren. Of wanneer u wilt samenwerken om complexe problemen aan te pakken. Medewerkers van organisaties kunnen individueel gebruik maken van ons ruime aanbod aan trainingen. Deze kunnen naar wens ook incompany gegeven worden.

Productenkaarten

Wij hebben een aantal productenkaarten gemaakt per thema, zodat u duidelijk en overzichtelijk kunt zien welke producten we bieden op het betreffende thema. Er zijn nog meer productenkaarten in ontwikkeling. Heeft u specifieke vragen, dan kunnen we u een offerte op maat bieden. Trainingen die vermeld staan op de productenkaarten worden zowel incompany als via open inschrijving aangeboden. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze accountmanagers: Peter Revenboer, T 06 113 027 30 of Ellen Groen, T 06 523 552 43.

Trainingen

MEE biedt deskundigheidsbevordering in de vorm van workshops, E-learnings, basistrainingen en verdiepingstainingen aan voor iedereen die in het werk met mensen met een beperking te maken heeft of krijgt. Dat kunnen medewerkers in de zorg, in het onderwijs, bij justitie of gemeenten zijn, maar je kunt ook denken aan maatschappelijk betrokken ondernemers of buschauffeurs. Onze trainingen zijn gericht op het overbrengen van kennis en ervaring uit de praktijk. De trainingen hebben een praktisch, interactief en persoonlijk karakter. Veel trainingen zijn geaccrediteerde trainingen bij het SKJ, Registerplein Cliëntondersteuners en BPBI en kunnen in overleg ook incompany gegeven worden.