Langdurige zorg › MEE Drenthe

Langdurige zorg

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen? Bent u niet tevreden over de zorg die u krijgt en wilt u dit graag veranderen? Bij MEE kunt u terecht met al uw vragen over de langdurige zorg.  

Het Wlz-overgangsrecht

Sinds begin 2015 is de langdurige zorg en jeugdhulp hervormd. Indien een cliënt blijvend is aangewezen op permanent toezicht of 24 uur zorg heeft deze recht op toegang tot de Wet langdurige zorg (Wlz). In de informatie hieronder van het CIZ kunt u lezen over wat het Wlz-overgangsrecht en de 'Regeling Wlz-indicieerbaren' inhoudt. En wat dat voor u betekent. In de Infographic staat het mooi samengevat nog eens in schema. In de Q & A vindt u alle vragen en antwoorden op een rij. 

Wat doet MEE?

We kunnen u informatie en advies geven over het aanbod en de vormen van zorg in uw omgeving. En kunnen u helpen bij de keuze wat het beste bij u past. We kunnen samen met u en uw netwerk een persoonlijk plan maken. Hierin schrijft u op hoe u uw leven wilt inrichten. Wanneer u niet tevreden bent over de zorg die u krijgt van uw zorgaanbieder, kunnen we voor u bemiddelen.