MEE Autisme Punt › MEE Drenthe

MEE Autisme Punt

Telefonisch spreekuur waar iedereen die een vraag heeft met betrekking tot autisme terecht kan. Dit kunnen mensen met autisme zelf zijn, maar ook het netwerk, begeleiders, onderwijskrachten en andere betrokkenen.

Als u in uw directe omgeving te maken heeft met iemand met een stoornis in het autisme spectrum, vraagt dat veel begrip en inlevingsvermogen. Misschien komt u er alleen niet meer uit. Het kan dan prettig zijn als er iemand met u MEEdenkt. Dat kan bij het MEE Autisme Punt.

Telefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 8.30 - 12.30 uur, telefoonnummer 0592 30 39 99,  waar ieder die een vraag heeft met betrekking tot autisme terecht kan: mensen met autisme, ouders, broers en zussen, partners, andere familieleden, groepsleiding, (vrijwillige) begeleiders, onderwijskrachten, andere betrokkenen. Kortom: iedereen die betrokken is bij een kind/jongere of volwassene met een Autisme Spectrum Stoornis (we gebruiken hier verder de term “autisme”). Het MEE Autisme Punt is bedoeld voor de inwoners van Drenthe.

Met welke vragen kunt u terecht bij het MEE Autisme Punt?

Dat zijn vragen waarvan u denkt dat u met een eenmalig gesprek op weg geholpen kunt worden, waarbij later nóg weer eens binnenlopen natuurlijk ook tot de mogelijkheden behoort. Bijvoorbeeld:

  • Mijn zoontje is 4 jaar en heeft de diagnose PDD-NOS. Hij is nog niet zindelijk. Kan ik met zindelijkheidstraining starten? Hoe kan ik dat het beste doen?
  • Mijn dochter heeft de diagnose Asperger gekregen. Nu denk ik dat mijn man dit ook heeft. Kan ik hierover eens met iemand praten?
  • Mijn zoon (diagnose autistische stoornis) heeft veel moeite met veranderingen. Nu heb ik gelezen dat je visueel moet maken wat er gaat gebeuren, maar hóe doe ik dat?

Bent  u niet in de gelegenheid om te bellen? Vul dan dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Autisme Consult Formulier