Logeerkring Drenthe › MEE Drenthe

Logeerkring Drenthe

Logeerkring Drenthe biedt thuiswonende kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om te logeren in een vrijwillig gastgezin. Zo krijgen de ouders, verzorgers of mantelzorgers gelegenheid om iets voor zichzelf te doen of juist extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden.

Ik wil wel eens wat ruimte voor mezelf!

Als je iedere dag de zorg hebt voor iemand met een handicap of beperking, is het fijn als je af en toe de zorg uit handen kunt geven. Om eens andere dingen te doen of extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden. Daarom is in 1994 Logeerkring Drenthe van start gegaan. Logeerkring Drenthe is een onderdeel van MEE Drenthe.

Logeerkring Drenthe is er voor iedereen, woonachtig in de provincie Drenthe, die extra zorg en aandacht nodig heeft, uitgezonderd de gemeenten Midden-Drenthe en Coevorden. Dit kunnen mensen zijn met een lichamelijke of verstandelijke beperking of chronische ziekte, moeilijk lerende kinderen, maar ook kinderen of volwassenen met ADHD, PDD-NOS of een andere, aan autisme verwante, stoornis.

Contact

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar 0592 30 39 99 en vraag naar Rolinka Ovinge of Marga Hut. U kunt ook mailen naar logeerkring@meedrenthe.nl.
Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Aanmelding gastgezin / logé Logeerkring
    ?

Speciaal op zoek naar gastgezinnen voor:

 J. Een slimme jongen van 17 uit Borger, zonder diagnose, maar met een sterk vermoeden van ASS. Hij heeft een zeer klein netwerk en weet deze zelf niet goed op/uit te bouwen. Hij zoekt een plek om af en toe te mogen ‘chillen’, blijven slapen hoeft niet. Het liefst een gezin dicht in de buurt, zonder of met oudere kinderen. J. houdt van gamen, kletsen, tekenen en (fantasy)schrijven.

Y. Een jongen van 9 jaar uit Bargeres (Emmen). Hij is slim en heel sociaal jongetje met een normaal IQ en diagnose ADHD. Hij houdt van spelletjes, zwemmen en voetbal en vindt het leuk om samen van alles te doen. We zoeken voor hem een gezin, met of zonder kinderen en/of huisdieren, waar hij 1 of 2 keer per maand mag komen logeren.