Logeerkring Drenthe › MEE Drenthe

Logeerkring Drenthe

Logeerkring Drenthe biedt thuiswonende kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om te logeren in een vrijwillig gastgezin. Zo krijgen de ouders, verzorgers of mantelzorgers gelegenheid om iets voor zichzelf te doen of juist extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden.

Ik wil wel eens wat ruimte voor mezelf!

Als je iedere dag de zorg hebt voor iemand met een handicap of beperking, is het fijn als je af en toe de zorg uit handen kunt geven. Om eens andere dingen te doen of extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden. Daarom is in 1994 Logeerkring Drenthe van start gegaan. Logeerkring Drenthe is een onderdeel van MEE Drenthe.

Logeerkring Drenthe is er voor iedereen, woonachtig in de provincie Drenthe, die extra zorg en aandacht nodig heeft, uitgezonderd de gemeenten Midden-Drenthe en Coevorden. Dit kunnen mensen zijn met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking of chronische ziekte, moeilijk lerende kinderen, maar ook kinderen of volwassenen met ADHD, PDD-NOS of een andere, aan autisme verwante, stoornis. Ook kinderen die een broer, zus of ouder met een beperking of chronische aandoening hebben, kunnen bij de logeerkring terecht.

Contact

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar 0592 30 39 99 en vraag naar Rolinka Ovinge . U kunt ook mailen naar logeerkring@meedrenthe.nl.
Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Aanmelding gastgezin / logé Logeerkring
    ?

Speciaal op zoek naar een gastgezin voor:

J., een vrouw van 47 jaar. Zij woont bij haar zus en zwager in een boerderijtje in een klein dorp bij Hoogeveen. J. heeft een verstandelijke beperking en kan niet goed lopen. Ze vindt het leuk om buiten te zijn, om samen een eindje te wandelen in de rolstoel. Ook rijdt ze graag een stukje met haar driewielerfiets, maar in haar eentje is ze niet verkeersveilig. Hoewel ze een vrij laag niveau heeft, is ze makkelijk in de omgang. Ze vindt alles wel gezellig, is ‘knuffelig’ en is een echte allemansvriend. J. is een vrolijke vrouw. Ze houdt van muziek, spelletjes doen en helpt graag mee met dagelijkse dingen zoals koken en de was ophangen. We zoeken voor haar een rustig gastgezin of gastouder, zodat ze eens per maand een gezellig uitje heeft en een nachtje kan komen logeren.