Online Autisme Spreekuur in Emmen

Vanwege de Corona-maatregelen kon het geplande Autisme Belevings Circuit voor inwoners van de gemeente Emmen die mensen met autisme in hun omgeving kennen op 31 maart helaas niet doorgaan. Gezien de vele aanmeldingen voor deelname aan het circuit, blijkt de behoefte aan meer inzicht en kennis rondom autisme groot te zijn. MEE Drenthe kijkt actief naar alternatieve mogelijkheden van ondersteuning in deze bijzondere tijd. Daarom organiseert zij nu een Online Autisme Spreekuur.   

Het Online Autisme Spreekuur is opgezet voor inwoners van de gemeente Emmen die mensen met autisme in hun omgeving kennen en mantelzorgers. Het spreekuur staat niet alleen open voor de oorspronkelijke deelnemers van het Autisme Belevings Circuit, ook mensen die zich niet hadden aangemeld voor het circuit kunnen zich aanmelden voor het Online Autisme Spreekuur. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan een digitale variant van het Autisme Belevings Circuit.

Consult
Heeft u vragen, zijn er onduidelijkheden over of wilt u meer inzicht in Autisme? Aanmelden voor het Online Autisme Spreekuur kan door een e-mail te sturen naar g.westerhof@meedrenthe.nl. U ontvangt vervolgens een afspraak voor een online consult. Het consult duurt maximaal 45 minuten. Mensen die zich al hadden aangemeld voor het Autisme Belevings Circuit hoeven zich niet opnieuw aan te melden, zij zijn persoonlijk op de hoogte gebracht van het Online Autisme Spreekuur.

Praktische informatie
Om deel te nemen aan het gesprek heeft u een goede internetverbinding, een computer met microfoon en camera, of een telefoon met de app ‘WhatsApp’ nodig. Vermeld bij uw aanmelding uw telefoonnummer (06-nummer) en een korte toelichting van uw situatie of vraag.

Contact