Meer inzicht in niet-aangeboren hersenletsel door belevingstraining

Met de nieuwe belevingstraining ‘Beleef NAH’ kunnen professionals zelf ervaren hoe het is om niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te hebben. De ervaring geeft niet alleen inzicht, maar zorgt er ook voor dat professionals bij dienstverlenende organisatie meer begrip hebben, effectiever en efficiënter communiceren en daardoor conflictsituaties kunnen voorkomen. Dankzij een subsidie van ZonMW kunnen professionals deze training bij MEE bijna kosteloos volgen.

De eerstvolgende open training vindt plaats op 3 december in Zwolle. Klik hier voor meer info en inschrijven.

Inzicht door eigen ervaring
In de geaccrediteerde belevingstraining staat het NAH-belevingscircuit centraal. Onder begeleiding van een trainer van MEE ervaren professionals zelf hoe mensen met niet-aangeboren hersenletsel het leven alledag ervaren. De professional ervaart niet alleen hoe ingewikkeld de maatschappij kan zijn, maar ook welke emoties de wereld om ons kan kan oproepen voor mensen met hersenletsel. De belevingstraining geeft goed inzicht in de denkwijze van iemand met niet-aangeboren hersenletsel en zorgt direct voor meer begrip.

Concrete handvatten voor de werkpraktijk
De inzichten uit het belevingscircuit worden vervolgens vertaald naar de werkpraktijk. Volstaat de manier waarop professionals nu communiceren, mocht er sprake zijn van niet-aangeboren hersenletsel? En zijn de werkprocessen goed ingericht? De professionals gaan naar huis met concrete handvatten: na afloop van de training zijn ze in staat om hun communicatiestijl aan te passen als ze contact hebben met iemand met niet-aangeboren hersenletsel. Dit maakt de communicatie effectiever en efficiënter en voorkomt conflicten en vermindert de kans op onduidelijkheid of verwarring bij het maken en nakomen van afspraken.

Training voor dienstverlenende professionals
De training ‘Beleef NAH’ is bedoeld voor professionals in dienstverlenende organisaties waar veel direct contact is met klanten, inwoners of cliënten. Zoals sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg of (para)medisch personeel. Maar ook voor medewerkers van HR-afdelingen in bedrijven waar mensen werken met niet-aangeboren hersenletsel, is deze training heel geschikt. In onze leaflet  ‘Beleef NAH’ leest u meer over de inhoud van de training en de leeropbrengst van het belevingscircuit.

Deelnemen bijna kosteloos door subsidie
De training ‘Beleef niet-aangeboren hersenletsel’ kan bijna kosteloos worden aangeboden door MEE dankzij subsidie van ZonMW. Omdat gemeenten veel extra taken hebben gekregen de laatste jaren en daardoor weinig tijd en middelen hebben, verstrekt ZonMW eenmalig een subsidie voor het trainen en scholen van medewerkers en vrijwilligers. Iedere gemeente kan in 2019 tussen de € 25.000,- en € 100.000,- vergoeding aanvragen voor de trainingen. Hierdoor kunnen de trainingen bijna gratis worden aangeboden in de gemeente. Gemeenten en organisaties die de subsidie willen aanvragen om hun medewerkers en/of vrijwilligers te trainen, kunnen hiervoor terecht bij MEE om te helpen bij de subsidieaanvraag.

Bekijk het complete trainingsaanbod met subsidie

Meer weten?
Afhankelijk van uw behoefte kan de training aangevuld worden met de meer theoretisch onderlegde training ‘Herkennen van en omgaan met niet-aanboren hersenletsel’. De trainer zorgt ervoor dat de casuïstiek optimaal aansluit bij de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Meer weten? Neem contact op met MEE Training & Consultancy via T 088 633 0 633.

Contact