Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

‘Hang Out!’ in Assen | Up to You

25 november - 19:00 - 21:00

| Gratis

In Wijkcentrum Peelo ‘t Markehuus in Assen is op 7 oktober een nieuw initiatief van start gegaan: ‘Hang Out!’, een soos voor jongeren van 11 tot 17 jaar uit Assen met autisme. Coördinator Naomi de Vos-Da Silva Campos en een team van vrijwilligers runnen vanuit Vaart Welzijn de soos, die daarnaast ook nog een aparte ‘Break Out Room’ heeft voor familieleden of andere begeleiders.

In de soos zijn er spelletjes te doen (zoals schaken, maar ook op de Playstation) en je kunt zelfs poolbiljarten aan de minipooltafel. Gewoon een kopje thee drinken met elkaar is ook prima. De muziek staat op achtergrond-volume, zodat de jongeren niet al teveel prikkels krijgen. Naomi: ‘We moeten met z’n allen onze weg nog een beetje zien te vinden. Wat vinden ze leuk, wat kunnen ze samen doen? We willen op den duur het aantal activiteiten uitbreiden, zoals samen bakken.’ Er is plek voor maximaal 12 jongeren en er is geen indicatie nodig om deel te nemen.

Maar er wordt niet alleen gedacht aan de jongeren. Voor (voornamelijk) ouders en ook andere begeleiders is er de Break Out Room, die naast de soos is gesitueerd. Daar kunnen zij bijvoorbeeld ervaringen delen – hoe ga jij met bepaalde situaties om? – en er zijn trainingen en workshops, in een groep of individueel.

Praktische informatie
De soos in Wijkcentrum Peelo ‘t Markehuus is elke donderdag geopend van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

In de soos zijn altijd vrijwilligers aanwezig die de jongeren en de ouders of begeleiders opvangen, rondleiden en begeleiden. Jongeren mogen iets meenemen om te doen, maar dat hoeft niet. Er wordt altijd gezorgd voor drinken en wat lekkers. In november en december van dit jaar zijn er enkele bijzondere activiteiten in de soos:

  • 25 november: Up to You,
  • 2 december: Sinterklaas Quiz met hapjes,
  • 9 december: start Kerststukjes maken,
  • 16 december: vervolg Kerststukjes maken,
  • 23 december: Kerstshow (quiz, hapjes, activiteiten),
  • 30 december: Tijdcapsule maken.

Wie verder nog vragen heeft of meer informatie wil kan terecht bij coördinator Naomi de Vos-Da Silva Campos (tel: 06 20062372).

Details

Datum:
25 november
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact