Gespreksgroep voor kinderen met bijzondere broers of zussen - MEE Drenthe
Laden Evenementen

« All Events

Gespreksgroep voor kinderen met bijzondere broers of zussen

7 oktober - 15:30 - 16:45

| Gratis

Brussengroep Meppel
Voor kinderen van 8 tot 11 jaar die een broer of zus (brus) hebben met een chronische ziekte, beperking of psychische stoornis, organiseert MEE Drenthe een gespreksgroep (Brussengroep) in Meppel. Er zijn zes bijeenkomsten die plaatsvinden in het najaar van 2019.

Heb jij een broer of zus die extra hulp krijgt? Misschien vind je het moeilijk om over je broer of zus met je vrienden, vriendinnen of anderen te praten. Dat doe je niet zo maar. Lijkt het je fijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een broer of zus hebben die hulp krijgen? Doe dan mee met deze Brussengroep!

Wat gaan we doen?
We gaan oefenen en leuke dingen doen, bijvoorbeeld een spel doen of knutselen met elkaar. Maar we gaan ook met elkaar praten, bijvoorbeeld over:

•           Welke problemen kom je tegen?
•           Waarom doet of is je broer of zus anders dan jij?
•           Hoe kun je omgaan met je broer of zus?
•           Wat heb jij nodig als brus?

Waar en wanneer?
Deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten en start in het najaar van 2019. Exacte data worden nog bekend gemaakt. De bijeenkomsten zijn van 15.30 tot 16.45 uur en vinden plaats bij MEE Drenthe, Osseweide 1b MEE Drenthe

Omdat de gemeente Meppel dit mogelijk maakt, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Voor aanmelden of informatie kun je contact opnemen met Ali Pit, consulent MEE Drenthe via e-mail a.pit@meedrenthe.nl of telefonisch via 06 – 31209798.

Details

Datum:
7 oktober
Tijd:
15:30 - 16:45
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact