Autismebelevingscircuit tijdens week van Autisme in Assen - MEE Drenthe
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Autismebelevingscircuit tijdens week van Autisme in Assen

2 april - 10:00 - 12:30

In de week van 30 maart t/m 6 april is het weer NVA Autismeweek, met dit keer als thema Autisme werkt! De NVA wil met dit thema een ode aan de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme brengen.

Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent een divers werknemersbestand. Hiernaast leveren werknemers met autisme een ander voordeel op: bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen kennen namelijk een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg. Bovendien stimuleert openheid over zaken die niet zo makkelijk gaan alle werknemers om serieus na te denken over hoe zij optimaal kunnen presteren. Werk dat aansluit bij de passies van mensen met autisme heeft doorgaans de meeste kans van slagen.

Het Autisme Expertise Netwerk Drenthe en MEE Drenthe organiseren in deze week verschillende activiteiten in Assen.

Autismebelevingscircuit

  • Dinsdag 2 april (wereld autismedag) begeleidt MEE Drenthe het autismebelevingscircuit voor belangstellenden. Van 10.00 tot 12.30 uur kunnen geïnteresseerden ervaren hoe het voelt om autisme te hebben.
  • Donderdag 4 april wordt er speciaal voor werkgevers, jobcoaches, reïntegratiecoaches en voor iedereen die te maken heeft met Werk en/of dagbesteding een autismebelevingscircuit georganiseerd. (van 14.00 – 16.30)

Waar
De activiteiten vinden plaats op MFA het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via m.vandermonde@meedrenthe.nl.

Details

Datum:
2 april
Tijd:
10:00 - 12:30

Organisator

Locatie

Contact