Autisme Beleving Circuit in Emmen - wordt verplaatst - MEE Drenthe
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Autisme Beleving Circuit in Emmen – wordt verplaatst

20 oktober - 19:30 - 21:30

| Gratis

Omdat de locatie waar deze bijeenkomst zou plaatsvinden is gesloten vanwege corona, zal het ABC verplaatst worden naar een andere datum. Zodra deze bekend is wordt u hierover geïnformeerd.

Dinsdagavond 20 oktober en donderdagavond 22 oktober organiseert MEE Drenthe in Emmen een Autisme Beleving Circuit (ABC). De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Emmen die mensen met autisme in hun familie of directe omgeving hebben. En voor mensen die als vrijwilliger betrokken zijn bij mensen met autisme. Deelname is gratis.

Praktische tips bij iedere ervaring
Het Autisme Beleving Circuit is ontwikkeld door Autisme Centraal in Gent, met als doel de wereld wat meer autisme vriendelijk te maken. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen
Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie
Het Autisme Belevings Circuit vindt twee keer plaats.  Op dinsdagavond 20 oktober van 19.30 tot 21.30 uur en op donderdagavond 22 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomsten zijn in Wijkcentrum Angelslo, Statenweg 107, 7824 CW in Emmen. De maximale groepsgrootte voor het circuit is 9 personen. Deelname is gratis.  Er wordt corona richtlijnen van het RIVM gewerkt.

Aanmelden
Deelnemen aan het Autisme Beleving Circuit op 20 of op 22 oktober in Emmen? Aanmelden is verplicht en kan via 0592 30 39 99 of info@meedrenthe.nl.

 

Details

Datum:
20 oktober
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact